Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Από το έντεχνο μέχρι το σμυρνέικο, μουσική βραδιά με τον Κώστα Μουστάκα

Η μουσική σκηνή της Αστραδενής φιλοξενεί τον κιθαρίστα Κώστα Μουστάκα και την Ρούλα Βεργή σ' ένα αφιέρωμα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι μέχρι το σμυρνέικο.

Ο Κώστας Μουστάκας μαθήτευσε κοντά στους φημισμένους Έλληνες κιθαρίστες Δημήτρη Φάμπα και Κώστα Κοτσιώλη. Έγινε δάσκαλος της κλασικής κιθάρας απ’ αυτούς που οι μαθητές τους μιλούν πάντα με αγάπη. Για πολλά χρόνια έζησε και δίδαξε στην πόλη της Λιβαδειάς και της Ιτέας. ¨Εχει μελετήσει επίσης την ελληνική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, συμμετέχοντας κατά καιρούς σε πολλά μουσικά σχήματα και ορχήστρες και έδωσε ρεσιτάλ κιθάρας και βραδιές τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο).

Στη μουσική του πορεία σημαντική θέση κατέχει η σύνθεση με την οποία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Ήδη κυκλοφορούν σε CD δύο έργα του με μελοποιημένη ποιήση των Τάσου Μ. «Το βαριετέ της τρέλας» και Μάρκου Χαρίτου «Νύχτες Υγρές» καθώς και το CD «Η μοναξιά κι η συντροφιά της» με ορχηστική μουσική. Επίσης έχει κάνει τη μουσική επένδυση με κλασική κιθάρα στο CD με λαϊκά παραμύθια της Αγνής Στρουμπούλη «Τα όργανα και τα τούμπανα».

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 22:30

Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5, Λιβαδειά, τηλέφωνο για κρατήσεις: 22611 00920

Είσοδος ελεύθερη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου