Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Επέκεινα των Ασμάτων" του Γιώργου Σταυρακάκη

Η Αστραδενή φιλοξενεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Επέκεινα των Ασμάτων» του Γιώργου Σταυρακάκη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Σαλούστρος και ποιήματα θα απαγγείλουν η Ελίνα Υφαντίδου και ο Γιάννης Μπαμπαλούκας.

Η συγκεκριμένη συλλογή είναι μία επιτομή της μέχρι σήμερα ποιητικής συγγραφής του Γιώργου Σταυρακάκη μέσα από την οποία γίνεται σαφές ότι οι απλές λέξεις μπορούν να σχηματίσουν ποίηση και να φτιάξουν τέχνη.

Από τα τοπία, την θέα των οποίων μας παρουσιάζει ο Γιώργος Σταυρακάκης με την ικανοποίηση ενός αναζητητή - ιχνηλάτη, δυνάμεθα να συλλάβουμε ό,τι υπάρχει πέρα. Πέρα απ’ εκείνα. Εκείνα που ενδέχεται να θεωρηθούν με την τρέχουσα σημασία της λέξης, Τραγούδια - Άσματα. Η θέση του είναι Πέρα απ’ εκείνα, δηλαδή Επέκεινα - Επέκεινα των Ασμάτων.

Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Το Δωμάτιο», «Συνάλλαγμα Τέλος», «Ένα παλιό καλοκαίρι», «80+1 Ποιήματα», «Οινομαγειρεία» και τελευταία το «Επέκεινα των Ασμάτων».
Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες σύγχρονης ποίησης, καθώς και στην έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης για τους Κρήτες ποιητές του αιώνα (2008).

Σαν τραγουδοποιός είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον αλησμόνητο Έλληνα συνθέτη Μάνο Λοΐζο και με τον στιχουργό Μανώλη Ρασούλη και έχει κυκλοφορήσει 5 μουσικά άλμπουμ τα: «Χάρτινες Πόλεις», «Ρεσάλτο», «Γυάλινα Φτερά», «Απουσίες», «Carousel» αλλά και τις συμμετοχές σε παραγωγές που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, όπως το «In giro una vita» και το «Ritratti» του Marco Zappa.  Περισσότερα για τον Γιώργο Σταυρακάκη εδώ

Art Ca fe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου