Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Swing από τους DIMINUITA στην Αστραδενή

Η Αστραδενή την Παρασκευή 13 Μαΐου, διοργανώνει για τους φίλους της μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με το σχήμα “DIMINUITA, the swing trio”. Βραδιά αφιερωμένη σε όσους αναζητούν σπάνια για την χώρα μας (και ιδιαίτερα για την πόλη μας) μουσικά ακούσματα.

Οι DIMINUITA έχουν καταφέρει να ξεχωρίζουν στις μουσικές σκηνές της χώρας αλλά και του εξωτερικού, χάρη στις αυτοσχεδιαστικές τους ικανότητες και τις μοναδικές τους εκτελέσεις και παραστάσεις από τον χώρο τoυ ευρωπαϊκού Swing ή αλλιώς Jazz Manouche που είναι η ευρωπαϊκή εκδοχή του Swing με έγχορδα. Εργάζονται εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια σαν μουσικοί, ή δάσκαλοι μουσικής. Εμφανίστηκαν πρώτη φορά με αυτό το όνομα τον Νοέμβριο του 2007, έπειτα από πολλά προηγούμενα χρόνια αγάπης και εντρύφησης στο τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο στην Ελλάδα είδος.


Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το ευρωπαϊκό swing, όπως πρωτοπαίχτηκε τη δεκαετία του ’30 από τους Django Reinhartd - Stephane Grapelli.

Το σχήμα κινείται στο χώρο του ορχηστικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club de France, πάνω σε διασκευές των Reinhardt - Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες δικές του συνθέσεις. Έμφαση δίνεται στο φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες ηχητικές παρεμβάσεις. Τον πρώτο λόγο όμως, έχει η αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ.
Στόχος του σχήματος είναι μια νέας μορφής δημιουργική επικοινωνία με μοναδικό μεσολαβητή την καθαρή μουσική έκφραση, χωρίς την παρέμβαση του λόγου ή την χρήση τεχνητών ηχητικών μέσων.

Καθαρός, φυσικός ήχος ακουστικών οργάνων και ελευθερία μουσικής έκφρασης με τον αέρα του Swing,σε συνδυασμό με στοιχεία από την επόμενη φόρμα του bebop, αλλά και με την επιρροή της τσιγγάνικης μουσικής, τόσο προφανή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

O πρώτος επίσημος δίσκος των DIMINUITA, κυκλοφορεί αυτό τον μήνα και έχει τίτλο “a-rhythmology”. Κομμάτια του δίσκου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Παρασκευή. Ο δίσκος αποτελείται από 8 πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη και δυο διασκευές έργων των J.S.Bach και M.Ravel. Η παραγωγή του δίσκου ανήκει στον Γιώργο Παπαδογιάννη.

Περισσότερα για τους DIMINUITA

Γιώργος Παπαδογιάννης: κιθάρα
Έφη Σαράντη: κιθάρα
Κώστας Αρσένης: κοντραμπάσο


Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλέφωνο για κρατήσεις: 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου