Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui το Σάββατο στην Αστραδενή

Η Αστραδενή το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 22:00, υποδέχεται την Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για κρουστά και φωνή, ανοιχτή στον αυτοσχεδιασμό. Θα ακούσουμε μουσικές και τραγούδια από την Αλγερία, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, την Ελλάδα, τη μεσαιωνική Γαλλία, την Ισπανία, από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα.

H Lamia Bedioui συνοδευόμενη από δύο εξαιρετικούς μουσικούς στα κρουστά, μας μεταφέρει το σφυγμό της γης της στη Βόρειο Αφρική σε μια συναυλία πρωτότυπη με πολύ ρυθμό στα όρια της "rock" μουσικής ...

Lamia Bedioui, φωνή
Solis Barki, κρουστά
Νίκος Σουλιώτης, κρουστά

"... Fin’amor είναι μεσαιωνική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από τους τροβαδούρους του 12ου και 13ου αιώνα και δηλώνει τον Ιδανικό, τον Τέλειο Έρωτα. Εγώ προσωπικά την αντιλαμβάνομαι ως διαρκή πόθο και αναζήτηση του Απόλυτου, κάτι εξ ορισμού άπιαστο, ουτοπικό. Είναι η τελειότητα που επιδιώκει ο τεχνίτης για το έργο του μα το έργο παραμένει ημιτελές, ανεκπλήρωτο. Όπως ακριβώς ο ανεκπλήρωτος έρωτας τη όμορφης Doette …"
Lamia Bedioui απο το εσώφυλλο του CD FIN'AMOR

"...η μνήμη της γης, η μυρωδιά της τελετής, το ίχνος της αναπνοής, η βάρκα που επιστρέφει, οι πόρτες της αγάπης. Η υγρασία της συνάντησης. Ο μάγος χορεύει, μεταμορφώνεται, βαφτίζεται στο ποτάμι του χρόνου, το βαφτίζει, ντύνεται το ρυθμό και τη φωνή, κάνει κομμάτια την κλεψύδρα, το πριν και το μετά εξαφανίζονται σε μουσικές χωρίς αρχή και τέλος ..."
Solis Barki απο το εσώφυλλο του CD FIN'AMOR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου